30 juli 2010

Orsa Björnpark

Idag har vi vart på Orsa Björnpark. Det regnade i princip hela tiden men vi kämpade oss i genom hela parken :) Detta är oxå ett ställe som jag verkligen rekommenderar att åka till om ni har vägarna förbi Dalarna och Orsa någongång. Vi såg Brunbjörnar, Kamtjatkabjörnar, Berguvar, Sibiriska tigrar och Isbjörnar. Tyvärr var det många djur, bl a varg, vi inte såg. Dessa djur är ju oerhört skygga krabater. Var kul ändå, mycket väl värt dom 200 kr det kostade som vuxen att gå in i parken.
Har även vart vid Helvetsfallet. Det är en fors som har bergväggar på 30 meter omkring sig. Det var häftigt att se men faktiskt oxå lite läskigt att stå där på hängbron som gick över forsen. Även ett besök i Orsa hann vi med men det var inte så mycket att se i det lilla samhället :)






Nu finns vi på Siljansbadets Camping i en stuga och det är en mycket fin camping precis intill Siljans strand. Imorgon ska vi till Dalhalla, Leksand och göra en vända i Rättvik. Får se om vi åker till någon gammal hembygdsgård som mamma vill se.
Dags att få i sig lite kvällsmat och krypa ner med en bra bok. Jag är helt slut efter en fartfylld dag.
Hejhej!