18 oktober 2009

NGK-masters i Karlstad

I fredags åkte jag o Robin upp till Karlstad för att igår (lördag) se på folkrace, NGK-masters. Lånade Karins lägenhet för att slippa att åka så tidigt på lördag morgon. Det var inte bara vi som tänkte den tanken, var flera i klubben som åkte på fredagskvällen.
NGK-masters är en tävling där man har bjudit in olika kändisar, t ex Janne "Flash", Jörgen Jönsson (hockey), Mattias Särnholm (Roomservice) och Sverre Isachsen (Rallycross) och dessa kör tillsammans med riktiga folkraceförare. Riktigt kul att se. Det är svårt att komma med i den här tävlingen eftersom det är många anmälda och då blir det lottning men i år så fick Lidköping med två förare, Stefan och "Junior".
Stefan blev fyra, sexa, etta i sina heat och "Junior" blev etta, etta, tvåa. Blev ingen final för Stefan den gär gången men "Junior" fick köra A-final och det gjorde han med bravur. Han vann. Han gjorde en riktigt bra tävling igår. Var kul att se att även förstaårs juniorer kan köra bil och vinna tävlingar.
Blev en utdragen tävling även iår och vi kom inte iväg från banan förrän klockan var över åtta igår kväll, hade då lagt bud åt Stefan men blev inga extra bilar med hem denna gång. Hade så ont i ryggen det sista att jag inte visste vart jag skulle ta vägen + att det var kallt. Var hemma vid elva och då var bara att bädda sängen, krypa ner och släcka lampan. Jag måste ha somnat med en gång för jag märkte inte att Lena skickade ett sms vid tio i tolv för det såg jag imorses när jag vaknade.

Starten på "Juniors" första heat. Rosa SAAB som tar ledningen.


Starten i ett av Stefans heat. Den lilla rosa micran.

"Junior" i A-finalen.

Jag ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på filmerna men dom är filmade på min digitalkamera. Att få bra bilder på bilar i farten är svårt men lägger ut några bilder ändå.

En P1800 omgjord till folkracebil

Mattias Särnholm från Roomsevice"Junior"Stefan

Som sagt så var det en rolig dag igår men väldigt utdragen. Tur att solen var framme så att man slapp stå och frysa hela dagen.

Nu säger jag god natt för idag. Nattinatti!