21 september 2009

En traumatisk händelse

Gårdagens folkrace i Jönköping började bra, alla bilar var så gott som hela och efter två omgångar så låg 90s laget i ledning. Tredje omgången gick oxå bra och det blev en plats i finalen. Det blev bestämt att "Hedda" och Roger skulle köra finalen. Starten på finalen gick och jag tror att "Hedda" kom ut som tvåa och Roger som fyra. Plötsligt händer något som inte ska eller får hända. Det börjar brinna i bak på "Heddas" bil och på bara några sekunder så är hela bilen övertänd. Mitt i allt detta så finns "Hedda". Han försökte ta sig ut men lyckas inte få upp dörren eller slå ut rutorna. Det tar några sekunder innan funktionärerna är framme vid bilen och en annan förare springer fram till bilen, sliter upp framrutan o drar ut "Hedda" genom den, vad jag fattade det som. Det första man hörde var att han hade skador runt ögonen och i nacken. Jag vill inte ens tänka på vilka skador han kan ha fått om han blivit kvar inne i bilen längre. Ingen ambulans fanns på plats, endast läkare o sjuksköterska så det tog ca 10 minuter innan det kommer en ambulans. Vid besiktningen så hade "Hedda" blivit tillsagd att han inte fick köra i sin overall som han hade eftersom det var en karting overall, han fick låna en annan overall av en förare och det var en himla tur att det var den han hade på sig när det hände. Med den andra overallen så hade han troligen haft svårare skador. Att han inte fick mer skador i ansiktet berodde på att han hade balaklava på sig. Han klarade tydligen ögonen eftersom han blundade och han höll även andan. Det är bra tänkt i en sådan situation.
Allting blev rörigt och det tog en extra stund innan vi kom iväg efter prisutdelning och anbud då killarna i laget hjälptes åt att lasta "Heddas" saker.

Så rädd som jag blev igår var längesen jag blev. För även om jag inte känner "Hedda" så är det klart att man blir rädd och orolig för hur det har gått, det blir väl alla när det händer en sån här sak. Jag skakade länge.

Vill ge en eloge till killen som fick ut "Hedda" ur bilen. Han fick brännskador på sina händer men det brydde han sig inte om i den situationen. Funktionärerna var långsamma tyckte jag, ser man att en bil börjar brinna så tycker jag att man ska börja springa med en gång och då ta med en brandsläckare. Ambulans ska finnas på plats, det ska inte behöva ta tio minuter innan den kommer, tänk om han nu hade fått riktigt livshotande skador.

Läste för några minuter sen i gästboken på Eriks Folkracesida att han nu var på väg hem och att han har brännskador på kinden och är svullen i ansiktet. Det är "Svinto" och Robban som skrivit detta och det är ju skönt att höra att han mår bra efter omständigheterna.
Hoppas du kryar på dig "Hedda".

Var en lång och händelserik dag igår och man är glad att det gick som det gjorde. Ska försöka lägga in lite bilder senare för jag har glömt kameran någonstans.

Hej så länge!