07 januari 2010

Vitt, vitt, vitt....

Nu har det snöat tre dagar i sträck och det är så vitt och fint ute men samtidigt väldigt kallt. Skotta snö är ju inte min favorit direkt men som tur är så har jag väldigt snälla hyresvärdar som hjälper mig med detta. Skottade undan lite när jag kom från jobbet idag och sen åkte jag iväg till stan och då jag kom hem igen så hade Henrik vart här o skottat upp gången fram till huset och Markus har kört upp parkeringen med snöslungan. Så himla snällt och jag har ändå sagt till att jag kan skotta själv. Måste bara köpa en snöskyffel :-) Men än så länge har det funkat med sopkvast då det har snöat lätt snö.
Men en nackdel med blåsten ihop med snön är att vägarna blir väldigt svåra att köra på då det driver igen. Detta fick jag erfara igår kväll då jag jobbade. Kom från Söne då jag fick möte och jag saktade ner farten, trodde jag hade en bra bit kvar till dikeskanten då det plötsligt började kana och jag la i fyrhjulsdriften och gasade lite men det hjälpte inte så jag kanade ner i diket och fastnade. Kul? Nä, inte direkt då man jobbar och har lite tider att hålla. Ringde till Ulle som kollade med sin sambo om han kunde hjälpa mig men han ringde Markus istället, han var tydligen närmare och han kom efter ca 5 min. Det var glashalt på vägen, gick knappt att stå utan att hålla sig i. Markus drog upp mig ur diket och jag kunde fortsätta min färd. Jag skämdes faktiskt lite, det var första gången jag hamnade i diket under de fyra år som jag har haft körkort. Men det berodde ju inte på oförsiktighet utan på för dåligt plogade vägar, man såg ju inte var dikeskanten var, fanns heller inga pinnar just där. Jaja, iaf så hände det ju inget allvarligt. Tack Markus för att du hjälpte mig.


Mitt hus i vinterskrud

Idag har jag jobbat mellan sju och fyra. Var efter jobbet och hälsade på farmor som fyller 80 år idag. Åt lite tårta innan jag åkte hem. Kvällen den har jag spenderat i soffan med lilla kissen intill mig, kollar på Wallander - Kuriren.

Imorgon är jag ledig lite igen och då ska jag till Skara och inhandla lite småsaker. Nu säger jag go natt för idag.

P&K