29 juli 2010

Nusnäs

Vår andra utflykt för dagen var Nusnäs och Dalahästtillverkning. Kan meddela att jag trodde vi kört fel då vi åkte för det är ett litet samhälle någonstans i ingenstans kändes det som. Vi kom iaf fram tillslut. Var några små butiker och en av dessa hade oxå tillverkning av Dalahästar. Man kunde gå runt i dom olika rummen och följa tillverkningen av hästarna i dom olika stegen. Ordningen är sågning, grundmålning genom doppning, spackling, slipning och målning. Vissa hästar blir oxå lackad i slutändan. Jag köpte mig en liten häst i svart med silvermålning. Det är ju superdyrt att köpa såna där. Min häst är 7 cm hög och kostade 111 kr :-S Jag köpte oxå ett ljushjärta, det är en ljuslykta som man hänger i form av ett hjärta.


P&K

Tomteland

Vaknade upp till regn och åska idag, och det var inte det vädret som jag önskat mig idag. Dagens planer var att åka till Tomteland och Nusnäs. Vi började på Tomteland. Det var värt pengarna. Visst är det mest för barnen men även vi vuxna kunde njuta av bl a tomten och hans nissar. Man blev verkligen barn på nytt när man gick omkring och tittade hur trollen bor och då vi kom fram till Tomtens hus så stod han själv i dörren och tog emot. Han hälsade oss hjärtligt välkomna och hälsade i hand och var mycket trevlig. Jag har inte trott på Tomten sedan jag var 5 år men det var något speciellt att träffa den här mannen. I hans hus så kunde barnen lämna sina önskelistor i en stor bok som stod framme. Dom kunde även lämna sina nappar i en burk som fanns där. I Tomtens verkstad så fanns det så man kunde göra sin egen nalle, en liten butik med julsaker och restaurang. Nissarna fanns lite här och var. Nisse-Kotte var den som tog med barnen på vandring för att se älvor och troll. Ja, det går inte att återberätta allt för det var så mycket att se men för alla som har barn så rekommenderar jag verkligen detta.

Har haft en jättekul dag men nästa gång måste vi åka hit när det är vinter, är säkert mycket ner julstämning då med pepparkaksbak bl a.

Moss & Grankott